موضوع آزاد

۶ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بیت المقدس

اورشَلیم (به عبری: ירושלים با تلفظ «یِروشَلاییم» دربارهٔ این پرونده Yerushaláyim، به عربی: أورشلیم القُدس‎، به انگلیسی: Jerusalem‎) یا قُدس (به عربی: القُدس) یا بَیْت‌المُقدَّس، شهری در دامنه جبال الخلیل و یکی از قدیمی‌ترین شهرهای جهان است. فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها هر دو این شهر را پایتخت خود می‌دانند؛ طوری‌که اسرائیل موسسات دولتی اصلی خود را در این شهر نگه داشته‌است و حکومت خودگردان فلسطین آن را در نهایت به عنوان مقر حکومت خود می‌شناسد اما اسرائیل در بخش شرقی آن نفوذ کرده و اقدام به شهرک‌سازی کرده‌است. این شهر از نظر هر سه دین ابراهیمی یهودیت، مسیحیت و اسلام، مقدس است. جمعیت اورشلیم ۸۰۰۰۰۰ نفر (سال ۲۰۱۲)[۲] و مساحت آن ۱۲۵٫۱

  • محمدحسین کیالها
  • ۰
  • ۰

مسجد النبی

تاریخچه
مسجد در زمان پیامبر اکرم (ص)
آهنگ ساخت مسجد
پس از پایان بنای مسجد قبا، حضرت محمد (ص) و مهاجران مکی، در میان استقبال پرشور انصار و مدینه، راهی مدینه شد. همهٔ قبایل مسلمان‌شدهٔ یثرب و پیرامونش، ضمن خوش‌آمدگویی به پیامبر، از او می‌خواستند تا در خانه و قبیله و منازلشان سکنی گزیند، ولی محمد ضمن اظهار مهر به لطف شیفتگان راه و رسمش، انتخاب محل سکونت را به قضای الهی سپرده‌بود. ستور (مرکب)، کنار خانهٔ ابوایوب انصاری زانو زد وپیامبر آن‌جا

  • محمدحسین کیالها
  • ۰
  • ۰

صدف

صَدَف نام عامی است که به پوستهٔ سخت کلیه جانوران نرم‌تنی که دارای پوشش خارجی هستند اطلاق می‌شود، از قبیل دوکفه‌ای‌ها و شکم‌پایان. البته گاهی به پوسته حلزون نیز صدف اطلاق می‌شود. جنس پوستهٔ صدف از سیلیکات است. این جانوران یک یا دو صدف (کفه) سفت آهکی دارند که تن نرمشان را دربر گرفته‌است. برخی از انواع صدف، خوراکی هستند. در ایران این موجود را به عنوان مروارید ساز می‌شناسند که در اصل همان دو کفه‌ای‌ها هستند. رنگ صدفی همان رنگ براق درون صدفهای مروارید ساز است. یا همان رنگ مروارید. صدف کاربرد تزئیناتی در منزل داشته و به عنوان دکور در خانه استفاده می شود. تجارت صدف در سطح بین الملل یکی از سرفصل های جدید تجارتی در سطح بین الملل می تواند باشد. آنچه که تا این زمان در رابطه با صدف مشخص شده است این است که صدف یک موجود زنده بوده و جزء نرم تنان است. در رابطه با صدف و حیات آن سؤالات زیادی مطرح است که دانشمندان پژوهشگر در مراکز علمی کشورهای صاحب صنعت و باید به آنها پاسخ بدهند. از جمله این سؤالات عبارتند از: 1) صدف یک موجود دریا زیست است یا یک موجود خشکی زیست؟ 2) آیا صدف در دریا تنفس دارد و درصورتیکه در دریا تنفس دارد روش و مکانیسم تنفس آن چیست؟ 3) نحوه تغذیه صدف چیست؟ 4) صدف از چه موادی برای تغذیه استفاده می کند؟ 5) روش و مکانیسم حرکت صدف در دریا چیست؟ 6) نقش پوسته ای که اطراف صدف وجود دارد چیست؟ 7) صدف از چه موادی تشکیل شده است؟ 8) نحوه تولید مثل صدف چگونه است؟ دانشمندان بیش از ۶۰ هزار نوع نرم‌تن را مطالعه و شناسایی کرده‌اند. هر چه نرم‌تن بزرگتر شود، جسم خارجی آ ن نیز بزرگتر و سخت‌تر می‌شود. جنس صدف‌ها از کربنات کلسیم (آهک) است. نرم‌تن آهک مورد نیاز برای ساختن صدف را از آب دریا به دست می‌آورد. صدف پس از مرگ نرم‌تن در آب شناور می‌شود و به سطح آب می‌آید.
صدف سرشار از روی است. این ماده جهت ساخته شدن اسپرم و تستسترون (هورمون مردانه) ضروری است. علاوه بر این صدف حاوی دوپامین است، هورمونی که تمایل جنسی را افزایش می‌دهد. یک برنامهٔ غذایی سرشار از صدف‌های خوراکی با کمک به حفظ سطح کلاژن پوست، به شما کمک خواهد کرد تا پوستی صاف، انعطاف‌پذیر و جوان کسب کنید. قندی که در صدف و پوسته موجودات دریایی یافت می‌شود، می‌تواند کلید درمان ضایعات نخاعی باشد. اگر دچار مشکلات حافظه شده‌اید صدف خوراکی بخورید. صدف با داشتن روی مورد نیاز به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند.[۱]

 جنس پوستهٔ صدف از سیلیکات است. این جانوران یک یا دو صدف (کفه) سفت آهکی دارند که تن نرمشان را دربر گرفته‌است. برخی از انواع صدف، خوراکی هستند. در ایران این موجود را به عنوان مروارید ساز می‌شناسند که در اصل همان دو کفه‌ای‌ها هستند. رنگ صدفی همان رنگ براق درون صدفهای مروارید ساز است. یا همان رنگ مروارید. صدف کاربرد تزئیناتی در منزل داشته و به عنوان دکور در خانه استفاده می شود. تجارت صدف در سطح بین الملل یکی از سرفصل های جدید تجارتی در سطح بین الملل می تواند باشد. آنچه که تا این زمان در رابطه با صدف مشخص شده است این است که صدف یک موجود زنده بوده و جزء نرم تنان است. در رابطه با صدف و حیات آن سؤالات زیادی مطرح است که دانشمندان پژوهشگر در مراکز علمی کشورهای صاحب صنعت و تکنولوژی باید به آنها پاسخ بدهند. از جمله این سؤالات عبارتند از: 1) صدف یک موجود دریا زیست است یا یک موجود خشکی زیست؟ 2) آیا صدف در دریا تنفس دارد و درصورتیکه در دریا تنفس دارد روش و مکانیسم تنفس آن چیست؟ 3) نحوه تغذیه صدف چیست؟ 4) صدف از چه موادی برای تغذیه استفاده می کند؟ 5) روش و مکانیسم حرکت صدف در دریا چیست؟ 6) نقش پوسته ای که اطراف صدف وجود دارد چیست؟ 7) صدف از چه موادی تشکیل شده است؟ 8) نحوه تولید مثل صدف چگونه است؟ دانشمندان بیش از ۶۰ هزار نوع نرم‌تن را مطالعه و شناسایی کرده‌اند. هر چه نرم‌تن بزرگتر شود، جسم خارجی آ ن نیز بزرگتر و سخت‌تر می‌شود. جنس صدف‌ها از کربنات کلسیم (آهک) است. نرم‌تن آهک مورد نیاز برای ساختن صدف را از آب دریا به دست می‌آورد. صدف پس از مرگ نرم‌تن در آب شناور می‌شود و به سطح آب می‌آید. جنس پوستهٔ صدف از سیلیکات است. این جانوران یک یا دو صدف (کفه) سفت آهکی دارند که تن نرمشان را دربر گرفته‌است. برخی از انواع صدف، خوراکی هستند. در ایران این موجود را به عنوان مروارید ساز می‌شناسند که در اصل همان دو کفه‌ای‌ها هستند. رنگ صدفی همان رنگ براق درون صدفهای مروارید ساز است. یا همان رنگ مروارید. صدف کاربرد تزئیناتی در منزل داشته و به عنوان دکور در خانه استفاده می شود. تجارت صدف در سطح بین الملل یکی از سرفصل های جدید تجارتی در سطح بین الملل می تواند باشد. آنچه که تا این زمان در رابطه با صدف مشخص شده است این است که صدف یک موجود زنده بوده و جزء نرم تنان است. در رابطه با صدف و حیات آن سؤالات زیادی مطرح است که دانشمندان پژوهشگر در مراکز علمی کشورهای صاحب صنعت و تکنولوژی باید به آنها پاسخ بدهند. از جمله این سؤالات عبارتند از: 1) صدف یک موجود دریا زیست است یا یک موجود خشکی زیست؟ 2) آیا صدف در دریا تنفس دارد و درصورتیکه در دریا تنفس دارد روش و مکانیسم تنفس آن چیست؟ 3) نحوه تغذیه صدف چیست؟ 4) صدف از چه موادی برای تغذیه استفاده می کند؟ 5) روش و مکانیسم حرکت صدف در دریا چیست؟ 6) نقش پوسته ای که اطراف صدف وجود دارد چیست؟ 7) صدف از چه موادی تشکیل شده است؟ 8) نحوه تولید مثل صدف چگونه است؟ دانشمندان بیش از ۶۰ هزار نوع نرم‌تن را مطالعه و شناسایی کرده‌اند. هر چه نرم‌تن بزرگتر شود، جسم خارجی آ ن نیز بزرگتر و سخت‌تر می‌شود. جنس صدف‌ها از کربنات کلسیم (آهک) است. نرم‌تن آهک مورد نیاز برای ساختن صدف را از آب دریا به دست می‌آورد. صدف پس از مرگ نرم‌تن در آب شناور می‌شود و به سطح آب می‌آید.

  • محمدحسین کیالها
  • ۰
  • ۰

سنگ آمیتیست

سنگ آمیتیست یکی از زیباترین کانی ها به علت رنگ بنفش خود است. از نظر یونانیان باستان با باکوس‌ خداوند عشرت‌ و میگسارى؛ اسطوره یونان و رم مرتبط است. در افسانه های دیگر از خواص سنگ آمیتیست در جنگ، طلسم و یا دفع شر استفاده می کردند. برای قرنها پادشاهان بخصوص در اروپا قطعات با کیفیت آن را همراه لعل و یاقوت سرخ در تاج خود قرار می دادند.

آنچه در این مقاله می آموزیم:
تاریخچه این گوهر چیست و چه مشخصاتی دارد؟ انواع رنگ و ذخایر و معادن آن در جهان در کجا قرار دارند؟ بزرگترین سنگ آمیتیست جهان کجاست؟ نحوه نگهداری از این گوهر چگونه است؟ خواص سنگ آمیتیست چیست؟ خواص آمیتست از نظر طب ایرانی و چاکرا درمانی چه می باشد؟ پس با سنگ شناس همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم. طرفه


نام آمیتیست برگرفته از واژه یونانی amethystos که در ریشه به معنای “ضد مستی” می باشد. در واقع تصور می شد که چنانچه فردی آن را چه به عنوان گردنبند یا دستبند حمل کند دچار مستی نمی شود! شاید این اعتقاد بخاطر رنگ شرابی این سنگ باشد.

حتی در زمان روم و یونان باستان، اشراف زادگان و سیاستمدارن بدلیل خواص سنگ آمیتیست در این مورد یک قطعه از آن را درون لیوان شراب خود می گذاشتند. برخی نیز رنگ جام خود را بدین منظور از جنس این کانی ساخته و یا به این نشانه لیوان را به رنگ بنفش در می آوردند.
گونه ای از این سنگ به نام آمیتیست کوارتز وجود دارد که نوع فشرده ای از از کریستال های کوچک بنفش که همراه با آن استخراج می شود ولی فاقد بلورهای درشت است. این گونه به صورت لایه لایه و متناوب از آمیتیست و کوارتز شیری رنگ و اغلب بصورت ژئود تشکیل شده است و اغلب در کارهای هنری یا مهره های تسبیح کاربرد دارد. نمونه های پولیش شده با خطوط سفید و کوارتز V شکلی نیز وجود دارد که نسبتا کوچک و بدون شکل کریستالی اند که با نام “chevron” مشهور هستند.
گونه ای از این سنگ به نام آمیتیست کوارتز وجود دارد که نوع فشرده ای از از کریستال های کوچک بنفش که همراه با آن استخراج می شود ولی فاقد بلورهای درشت است. این گونه به صورت لایه لایه و متناوب از آمیتیست و کوارتز شیری رنگ و اغلب بصورت ژئود تشکیل شده است و اغلب در کارهای هنری یا مهره های تسبیح کاربرد دارد. نمونه های پولیش شده با خطوط سفید و کوارتز V شکلی نیز وجود دارد که نسبتا کوچک و بدون شکل کریستالی اند که با نام “chevron” مشهور هستند.
جالب است بدانید که در بازار امتیست به رنگ سبز نیز فروخته میشود که معمولا با حرارت دهی امتیست در بالای 500 درجه سانتیگراد بدست می آید و در حقیقت اسم اصلی آنها  پرازیولیت (prasiolite) و نوعی کوارتز است. این رنگ میتواند در دمای 150 سانتیگراد از بین برود.

برخی از کوارتز های سبز در طبیعت یافت شده ولی اغلب آمیتیست های سبز رنگ در بازار جواهرات به وسیله عملیات حرارتی بدست می آیند که بیشتر آنها نیز از برزیل هستند.وقتی کریستال امتیست حرارت (حدود 470 تا 750 درجه سانتیگراد) ببیند اغلب به رنگ زرد، قهوه ای و نارنجی تبدیل می شود. اما وقتی حاوی مقداری زیادی عنصر آهن (Fe2+) باشد به رنگ سبز در می آید


متاسفانه در بازار جهانی و بخصوص در ایران نمونه های آمیتیست مصنوعی و سننتیک و همچنین شبهه آمیتیست فراوان یافت میشود. آمیتیست های مصنوعی که با همان ترکیب شیمیایی آمیتیست اصل تولید میشوند درواقع اولین بار حدود 50 سال پیش یعنی 1970 ساخته شدند و از آن پس جواهرفروشان هنگام خرید آمیتیست بسیار دقت بخرج میدهند. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می نمایید آمیتیست های سنتتیک با روش هیدروترمال در آزمایشگاه تولید میشوند.

البته نوع های شبیه آمیتیست یعنی جنس ساخته شده از سرامیک – شیشه روسی نیز وجود دارد که به نانوسیتال ها معروف هستند. این مواد که ترکیبی از سیلیکا و اکسید آلومینیوم است بسیار ارزان تر از نوع سنتتیک و آزمایشگاهی بوده و به ویژه در بازار ایران به وفور دیده میشوند. این مواد در روسیه تولید میشود و به راحتی با ابزار قطبش نما پلاریسکوپ شناسایی میشوند. کافی است سنگ را تحت فیلترهای قطبیده قرار داده و سنگ را چرخش دهید. آمیتیست طبیعی چشمک میزند ولی مواد نانوسیتال زیر پلاریسکوپ به صورت سیاه باقی میماند.

بدیهی است گوهرشناسان با استفاده از کالر زونینگ و بررسی دقیق میانباره های آن زیر میکروسکپ میتوانند آمیتیست طبیعی را از سنتتیک تشخیص دهند. نمونه های آمیتیست اعلی و باکیفیت دارای اینکلوژن های کمتری بوده و بنابراین تشخیص آنها با نمونه سنتتیک گاهی سخت یا غیر ممکن میشود. تا همین اواخر بیشتر مواد آمیتیست مصنوعی ساخته شده دارای ویژگی معروف Brazil law twinning که در نمونه های طبیعی موجود بود، نبودند، ولی امروزه دانه رشد یافته در آزمایشگاه را طبیعی و با همین ویژگی قرار میدهند که قابل تشخیص نباشد. بنابراین حتما هنگام خرید آمیتیست همراه شناسنامه معتبر بخرید

  • محمدحسین کیالها
  • ۰
  • ۰

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • محمدحسین کیالها
  • ۰
  • ۰

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • محمدحسین کیالها